Sofinal site APT International - creatief met licht!

Februari 1, 2021

APT International is alvast geen vreemde voor Watts ON en omgekeerd. Al meerdere keren deed APT International beroep op onze diensten om de verlichting van hun werkplekken terug up-to-date te zetten, en dit steeds met succes. Ook voor het project van de site Sofinal gebruikten ze onze verlichtingsexpertise.

 

APT International is een bedrijf dat al sinds 1991 ervaring heeft in de aan- en verkoop van tweedehands industriële productiemachines en middelen voor de metaalindustrie. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond en staat hun klanten dan ook bij met het nodige technische advies. Voor de opslag van machines heeft APT International ook de nodige ruimte nodig want zulke machines zijn vaak grote én zware machines. Daarbij is er echter steeds een belangrijk probleem.

 

Extra licht zonder extra kosten

Voor het stockeren van die grote machines heb je eigenlijk niet zoveel licht nodig. Maar om revisies en herstellingen aan de machines uit te voeren heeft een technieker wel een pak meer licht nodig. Machines van een paar ton laten zich echter niet zo makkelijk verplaatsen bijvoorbeeld naar zones waar er meer licht beschikbaar is. De simpelste oplossing is natuurlijk om het lichtniveau in de ganse stockageloods op te trekken zodat overal aan de machines kan worden gewerkt, maar echt duurzaam en economisch voordelig kan je dat niet noemen.

 

Algemene verlichting in loodsen

Watts ON voerde daarom een berekening uit waarbij we de algemene verlichting up-to-date hebben gezet met de Highbay toestellen van Luxon LED. Op de rolbruggen in de verschillende loodsen werd met de Ultima een bijkomende lichtstrook voorzien waardoor techniekers deze lichtstrook makkelijk kunnen verplaatsen tot boven de machine waar een revisie of herstelling dient te gebeuren. De lichtstrook zelf werd nauwkeurig berekend en voorzien van de juiste lichtkleur, juiste lichtniveaus en de juiste breedte van de lichtstrook. Techniekers dus tevreden, maar ook de bouwheer tevreden. Creatief met licht gaat dus ook!

 

Een licht-uitdaging voor ons?

Maak een afspraak, we kijken voor je na hoe we je verlichting kunnen optimaliseren.

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.