Relighting bij maaltijdverdeler Culinor NV

December 26, 2018

Culinor N.V. verdeelt kant en klare maaltijden op industriële schaal. Het bedrijf produceert bijvoorbeeld maaltijden voor verschillende retailers, waaronder bekende chefmaaltijden, maar werkt evengoed samen met scholen en crèches. In verschillende vestigingen van Culinor verzorgde watts ON de relighting.

 

Steven Van de Velde, HSE Manager bij Culinor, legt uit waarom dat nodig was: “Preventie, milieuzorg en energiebeheer behoren tot mijn takenpakket. Het was duidelijk dat sommige plaatsen nieuwe verlichting konden gebruiken en daarom deden we beroep op watts ON. Na een grondige studie, uitgevoerd door Lard Vanobbergen, kwam uit de bus dat we niet voldeden aan bepaalde verlichtingsnormen. De studie gebeurde als resultaat van het EFES-project van Fevia, dat bedrijven efficiënter rond energie wil laten werken. Naar aanleiding van de studie werd beslist om op bepaalde locaties de verlichting te vervangen of om een volledige relighting door te voeren. Zo kan ook Culinor op een veilige, efficiënte en groene manier verder blijven werken.”

 

Concreet leverde watts ON nieuwe armaturen op één productiesite van Culinor N.V. Daarbij werden niet alle lichten vervangen, maar als er nieuwe problemen optreden met oude verlichting, worden daar door watts ON meteen nieuwe armaturen geleverd. watts ON voerde ook een relighting op een logistieke site door, waarbij alle verlichting wel meteen vervangen werd.

 

Heeft u een technische vraag omtrent onze toepassingen, of wenst u een plaatsbezoek met opmeting voor de opmaak van een studie, neem dan contact op met onze Chief Energy Officer op 0475 81 32 46 of via lard@watts-on.be.

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.