Passie voor hout en duurzaamheid

Augustus 13, 2021

Lab15 bouwt zeer energiezuinige woningen in houtskelet- en houtmassiefbouw.

 

Specialist in houtbouw

 

Deze aannemer uit Gent is sedert 2006 een specialist in het realiseren van woningen in houtbouw. Hun naam verwijst naar de passiefhuisnorm voor nieuwe woningen. 

 

Lab15 is sterk in maatwerk. Wanden en andere bouwelementen worden in hun eigen atelier in Gent geprefabriceerd, zodat het bouwproces in een zeer korte tijdsspanne kan worden gerealiseerd. 

 

Ze hebben een ellenlange lijst van referenties in deze sector, waar ze gerust fier op mogen zijn.

 

Een nieuw bedrijfspand voor Lab15

 

Om hun groei te ondersteunen startten ze in 2019 met de bouw van hun nieuwe loods en kantoren op het bedrijventerrein Wiedauwkaai in Gent, naar een ontwerp van Gafpa architecten.

 

Baden in daglicht

 

Lab15 weet zeer goed hoe belangrijk daglicht is voor hun medewerkers en welke impact ze hiermee kunnen genereren op de dagdagelijkse leefwereld van hun onderneming. De werkplaats baadt dan ook in daglicht, waar een museum jaloers op zou zijn.

 

Voor het kunstlicht lieten ze ook niets aan het toeval over. watts ON ontwierp het licht voor hun atelier en kantoren en zorgde voor een naadloze integratie van de verlichting in het geheel van dit gebouw. 

 

In de krant

 

Over deze realisatie verscheen ook een mooi artikel in De Standaard. Je vindt het artikel via deze link.

 

Ook voor jouw project?

 

Heb je bouwplannen en interesse in een kwalitatief lichtplan voor je werkplek?

Neem dan vandaag nog contact op via onze contactpagina. Je kan ook een mail sturen naar lard@watts-on.be of rechtstreeks contact opnemen met onze Chief Energy Officer op 0475 81 32 46.

Via deze link kan je ook meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken.

 

Credit photos GAFPA Architectuur.

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.