Een driedubbele uitdaging in het nieuwe kantoor van Vadenot!

Maart 30, 2020

Vadenot is het notariaat van de geassocieerde notarissen Van Hoestenberghe en Dewagtere te Jabbeke. Voor de uitbreiding van hun kantoor deden ze beroep op de diensten van watts ON die meteen voor een driedubbele uitdaging stond.

 

Er moest immers een lichtplan worden opgesteld, rekening houdend met een nieuw type plafond van Hunter Douglas, die ook rekening hield met de toetreding van 360° daglicht en waarbij de verblindingsfactor van het kunstlicht voor de medewerkers van het kantoor tot een minimum moest worden herleid.

 

Voor dit project werd gekozen voor een profiel van Lira Lighting voor de werkplekken. Het profiel werd naadloos geïntegreerd in het verlaagd plafond van Hunter Douglas. De centrale ruimte van het kantoor werd voorzien van spots op track.

 

Emilie Ruys van het architectenkantoor Dertien 12 vertelt : "We zijn heel erg tevreden met het eindresultaat. Deze armaturen gaan zo goed samen met dit lamellenplafond. Ze maken echt deel uit van het plafond. De spots in de centrale ruimte zijn een aangename afwisseling ten opzichte van de kantoorverlichting. Ze geven deze centrale ruimte een andere sfeer, een warmere, cosy plek."

 

Om de ruime hoeveelheid aan daglicht te regelen werden alle profielen voorzien van een ingebouwde KNX sensor die het kunstlicht automatisch dimt als er voldoende daglicht is. Alle profielen werden eveneens voorzien van een speciaal raster. Op die manier liggen de verblindingswaarden van het kunstlicht ruim onder de vooropgestelde norm en werd er dus gekozen voor een perfecte uitrusting van de werkplek. Te hoge verblindingsfactoren van kunstlicht geven immers vaak aanleiding tot hoofdpijn, concentratiestoornissen en vermoeidheid.

 

Bouwheer Pieter Van Hoestenberghe getuigt : "watts ON was er betrokken bij ons project, zodat hun expertise onze werkende geest nu perfect verlicht."

 

Ook driedubbele uitdagingen vormen dus geen enkel probleem voor het team van watts ON.

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.