LED tubes en de LED stripped

03/04/2020

Waarom onze PRIMA LED stripped voor sommige gevallen zo een goed idee?

 

Krijg je ook soms de vraag van je klant om te werken met LED tubes in plaats van een vervanging door een full LED? Wellicht wel. Daarom ook wat meer uitleg omtrent de PRIMA LED stripped.

 

De PRIMA LED stripped moet je kiezen om twee redenen :

 

1. De klant beschikt vandaag nog niet over een budget om aan de slag te gaan met een performante full LED armatuur zoals de Luxon LED Industrial.

2. Als installateur wil je de zekerheid dat de CE keur van je gekozen armatuur niet vervalt door het herbedraden of loskoppelen van de ballast van een armatuur. watts-ON kan je een PRIMA armatuur leveren met alle karakteristieken van de PRIMA zoals de body in ABS, inox clips en alle andere voordelen en duurzame eigenschappen van deze armatuur, maar dan enkel voorzien van de nodige bedrading en lampvoeten, klaar voor de montage van een LED tube. Op die manier kan je op een goedkopere manier je klant voorzien van LED verlichting, maar loop je toch als installateur geen risico's als je zelf bestaande armaturen gaat herbedraden.

 

Hou echter rekening met onderstaande mogelijke valkuilen :

 

- Een LED tube geeft in de meerderheid van de gevallen minder licht dan een klassieke TL lamp. Hou daar rekening mee en kijk de gegevens na.

- Het demonteren en/of overbruggen van een ballast in een bestaande armatuur of het wijzigen van bedrading in een armatuur doet de CE-markering van de armatuur vervallen. Op dat moment word je als installateur juridisch aanzien als de nieuwe fabrikant met alle risico's vandien.Je kan als installateur er voor kiezen om in bepaalde gevallen oude of bestaande ballasten te laten zitten. Hou er dan wel rekening mee dat deze ballasten nog steeds energie blijven verbruiken en/of defect kunnen gaan.

- Maak steeds ook een berekening met een full LED oplossing. In sommige gevallen moet je immers een pak minder armaturen monteren dan bij LED tubes en wordt het daardoor toch financieel aantrekkelijker om te kiezen voor een full LED oplossing.

 

Heb je verder nog vragen over toepassingen met LED tubes, neem dan gerust verder contact op.

 

Lard Vanobbergen

0475 81 32 46

lard@watts-ON.be 

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.