Af en toe watts ON.

16/06/2021

Ik kreeg de gelegenheid om voor de leden van Deinze Noord nog eens te komen uitleggen waarom licht op de werkplek zo belangrijk is, en waarom alleen maar over energiebesparing babbelen zo saai is.

 

Hier is wat ik te vertellen had :

 

Wat u al weet...

 

Goedenavond, mijn naam is Lard Vanobbergen, Deinzenaar, Chief Energy Officer bij de firma watts ON, eveneens uit Deinze en lid van Deinze Noord.

 

Investeren in nieuwe verlichting voor uw bedrijf zorgt voor een besparing van minstens de helft van uw energieverbruik.

 

Investeren in nieuwe verlichting voor uw bedrijf betaalt zich vaak op minder dan twee jaar terug, enkel en alleen op basis van deze energiebesparing. Bovendien is deze investering perfect op uw eigen tempo te plannen. In tegenstelling tot andere investeringen, hoeft dit niet in één keer te gebeuren.

 

Ik ga er van uit dat u dat weet. 

 

Waarom het zinvol is om in te zetten op energiebesparing, dat laat ik zo dadelijk over aan Nic Balthazar. Vooreerst heb ik maar 5 minuten en bovendien is Nic een stuk beter onderlegd om u dit uit te leggen dan ik.

 

Wat u vergeet of misschien niet weet...

 

Wat u misschien niet weet is dat u met kwalitatief licht op de werkvloer nog veel meer kan dan alleen maar energie besparen?

 

Zonder twijfel kent u dat gevoel van energie die u krijgt bij het begin van de lente of het soort energie die je krijgt na een lange periode van regen, wanneer de zon eindelijk terug schijnt en wanneer je terug buiten mag? Tuurlijk kent u dat. De belangrijkste reden hiervoor is licht, daglicht.

 

Wist u trouwens dat topsporters vlak voor een wedstrijd worden blootgesteld aan massaal veel licht en dat hun prestaties daardoor hoger liggen? 

 

Licht doet iets met een mens. Daglicht buiten uiteraard, dat vinden we allemaal evident, maar ook binnen op onze werkplek is aangepast en kwalitatief licht voor ons als mens uitermate belangrijk.

 

Kwalitatieve en aangepaste verlichting heeft een bewezen impact op productiviteit, ziekteverzuim, ongevallencijfers, gezondheid en algemene well-being van onze medewerkers. 

 

Ik ga er vanuit dat u ook als ondernemer graag zou hebben dat uw medewerkers presteren als topsporters en gelukkig zijn op de werkvloer, en dat ook blijven.

 

Ik wil dan u ook aanraden om morgenochtend, als u binnen komt in uw bedrijf eens naar het plafond te kijken om te zien hoe het is gesteld met de verlichting in uw werkplaats, magazijn of in uw kantoren.

 

Wat kunnen we voor u doen?

 

Onze onderneming, watts ON, heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd in de verlichting van werkplekken. Een goed lichtplan is immers wat meer dan “maar wat lampen vervangen”. Een goed lichtplan is een audit op maat van uw bedrijf, op maat van uw behoeftes en uw toepassingen en dus meer dan maar wat bollen op een plan.

 

Samen met Deinze Noord hebt u vandaag de mogelijkheid om het licht in uw bedrijf eens door ons onder de loupe te laten nemen. Waar de kostprijs van een gedetailleerde audit snel een paar 1000 Euro kan kosten, is er tot eind oktober een groepstarief van toepassing van 500 Euro voor de leden van Deinze Noord. In samenwerking met POM Oost-Vlaanderen wordt 50% van deze kost u ook bijkomend terugbetaald, waardoor u slechts 250 Euro betaalt.

 

Onze audit omvat een plaatsbezoek en een opmeting van de bestaande toestand, omvat een gedetailleerd lichtplan met concrete voorstellen tot verbetering en bezorgt u tevens een budget, met inzicht in mogelijke terugverdientermijnen en grootte orde van bedragen.

 

Op die manier beschikt over u de nodige kennis en inzichten in de mogelijkheden. Het staat u nadien vrij om met deze inzichten verder aan te slag te gaan, al dan niet met ons.

 

Ik had u reeds verteld hoe belangrijk licht en daglicht wel kan zijn voor u. Ik kan u echter verzekeren dat af en toe watts ON u ook deugd zal doen.

 

Vrijblijvende audit?

Een goed verlichte, genormeerde werkomgeving doet wonderen. Laat hier uw gegevens na, dan komen we langs om samen te kijken hoe we een wonder voor u kunnen verlichten.